Rūta Augustinavičiūtė

MAITINIMO VERSLO ORGANIZAVIMO ABSOLVENTĖ
„Namų restoranas“ bendraturtė ir įkūrėja, virtuvės šefė

 

„Visą gyvenimą gyvenau mažame mieste ir turėjau svajonę savo ateitį sieti su maitinimo verslu. Tarp Vilniaus kolegijos siūlomų studijų programų radau Maitinimo verslo organizavimą, kuris man pasirodė, kaip puikus pasirinkimas. Studijavau ištęstiniu būdu, nes norėjau darbą derinti su studijomis ir pati save išlaikyti. Dėstytojai buvo supratingi ir lankstūs, tad viską suderinti buvo gana paprasta. Po studijų dirbau kelių restoranų administratore, kol galiausiai praėjus trejiems metams supratau, kad aptarnavimo sritis nėra tai, kur noriu dirbti visą gyvenimą, nutariau save išbandyti virtuvėje. Vienoje parodoje susipažinau su Beata Nicholson, kurią sužavėjo mano istorija ir meilė maistui ir jo gaminimui. Po renginio praėjus keliams mėnesiams Beata su manim susisiekė ir pasiūlė sudalyvauti projekte „Jurgis ir drakonas“, kuris turėjo startuoti Vilniaus Kaziuko mugėje. „Jurgis ir drakonas“ vadovui Tomui patiko kaip aš dirbau ir jis pakvietė prisijungti prie jo komandos. Pirmoji vasara buvo labai užimta, intensyviai keliavome ir organizavome įvairias šventes. Atsidarius pirmam „Jurgis ir drakonas“ restoranui tapau jo virtuvės šefė trejiems metams. Galiausiai likimas mane nukreipė į „Say Cheese“, vėliau į Beatos virtuvę. Dirbdama ten, kartu su kolege, pradėjome galvoti apie savo restoranėlį gimtojoje Marijampolėje. Netrukus gimė „Namų restoranas“. Kasdien būnu čia, kur ne tik su meile gaminu patiekalus, bet ir stengiuosi kuo daugiau bendrauti su klientais. Kviečiame jus apsilankyti, nes čia apgaubsime jus namų jaukumu! “