Nors šie metai – neeiliniai dėl susiklosčiusios situacijos visame pasaulyje, lapkričio 24 dieną VK Verslo vadybos fakultete vykusi 9-oji tarptautinė studentų konferencija „Jaunimas besikeičiančioje visuomenėje“ pritraukė dalyvių ne tik nacionaliniu, bet ir tarptautiniu mastu.

Konferencijoje dalyvavo 181 pranešėjas, buvo parengta 110 pranešimų (67 parengti lietuvių, 43 – anglų kalba), vertinimui pateikta 60 straipsnių. 8 geriausi konferencijos straipsniai ir pranešimai bus apdovanoti 100 Eur vertės prizais. Konferencijoje dalyvavo studentai iš Vilniaus kolegijos, Vytauto Didžiojo universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos, Kauno kolegijos, Utenos kolegijos, Alytaus kolegijos, Kolpingo kolegijos, Lietuvos verslo kolegijos, Vilniaus technologjjų ir dizaino kolegijos ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos. Sulaukėme dalyvių ir iš užsienio – Rusijos humanitarinio švietimo ir informacinių technologijų instituto, Rumunijos Rumunų-Amerikos universiteto, taip pat konferencijoje dalyvavo Vilniaus kolegijos Erasmus mainų programos studentai iš Ispanijos ir Latvijos bei studentai iš Graikijos, Ukrainos, Bulgarijos, Danijos, Egipto, Indijos ir Nigerijos, kurie Vilniaus kolegijoje pasirinko studijuoti visus 3 metus. Konferencijoje dalyvavo ir moksleiviai iš Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos.

Po Fakulteto dekanės Nidos Mačerauskienės, Mokslinio komiteto pirmininko doc. dr. Viktor Kozlovskij bei Studentų mokslinės draugijos pirmininko Pauliaus Jogmino sveikinimo žodžių dalyviai buvo pakviesti į plenarinę sesiją. Plenarinėje sesijoje pranešimus skaitė keturios kviestinės lektorės – nekilnojamojo turto pardavimo brokerė, ekspertė Onutė Simonavičiūtė, kuri dalinosi įžvalgomis, kaip reikėtų „parduoti“ save rinkai, prekės ženklo „Piktas keksas“ savininkė Justina Vasiljevaitė kalbėjo apie pirmuosius žingsnius ir iššūkius versle, Diana Kondrusevičienė, NoriuNoriuNoriu.lt projekto įkūrėja, pasakojo, kaip savo idėją reikėtų paversti verslu bei mėgautis procesu, o UAB „UCS Baltic“ marketingo vadybininkė Aistė Ražinskaitė konferencijos dalyvius supažindino su LEAN valdymo sistema.

Konferencijos pranešimai vyko dvylikoje sekcijų, kurias moderavo 24 studentai. Septyniose iš konferencijos sekcijų pranešimai buvo pristatomi lietuvių kalba, o penkiose – anglų. Kiekvienoje sekcijoje buvo užduodami klausimai pranešėjams ir diskutuojama apie tyrimų temas ir rezultatus. Jaunieji tyrėjai kalbėjo įvairiomis temomis – studijos, darbas, laisvalaikis dinamiškoje aplinkoje, asmeninių ir dalykinių kompetencijų ugdymas, motyvacija, sveika gyvensena, verslumas ir kūrybiškumas bei socialinės atsakomybės iniciatyvos. Renginio programą galite rasti čia.

Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.