2023 m. lapkričio 7 d. Teams platformoje vyko atviri mokymai „Džiaugsmas ir dvasinis gyvenimas aukštojoje mokykloje: mitas ar realybė“, skirti studentams, dėstytojams ir visiems besidomintiems sielovados tematika. Mokymus vedė Šiaulių valstybinės kolegijos lektorė dr. Inesė Ratnikaitė, mokymų metu aptartos šios temos: prigimtinis žmogaus dvasingumas; džiaugsmas kaip žmogaus dvasingumo raiška; humoras ir šventieji, juokas bažnyčioje, kolegijoje, darbe; pašaukimas/studijų pasirinkimas/darbas vedantis į džiaugsmą.

2023 m. lapkričio 8 d. Teams platformoje vyko atviros prieigos mokymai „Autistiški asmenys aukštosiose mokyklose“, kuriuos vedė Šiaulių valstybinės kolegijos lektorė Aristida Čepienė. Mokymų metu pristatyta neuroįvairovės samprata, bruožai, ypatybės ir požymiai; autizmo samprata ir statistika, pokyčiai ir iššūkiai, su kuriais susiduriama Lietuvoje; kas yra sensorinė integracija ir kokios dažniausiai pasitaikančios autistiškų studentų baimės (problemos) ir kokios priemonės padėtų jas spręsti aukštosiose mokyklose.

Mokymai organizuoti Vilniaus kolegijai kartu su projekto partneriais įgyvendinant Valstybinio studijų fondo finansuojamą projektą „Z karta studijuoja: iššūkiai ir sprendimai Lietuvos aukštosiose mokyklose“.

Dėkojame projekto partneriams už itin aktualius ir studentams reikšmingus mokymus!