Litexpo parodų rūmuose vykusioje Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF ir Lietuvos gastronomijos forume savanoriaudami patirties sėmėsi fakulteto asistentų grupės nariai bei viešbučių ir restoranų verslo studentai.

 

Kasmetinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF – geras maistas ir gurmaniški atradimai.
Sulaukę paties „Litexpo“ vadovo Justino Bartkevičiaus kvietimo net 17 asistentų grupės narių darbuosis parodoje lapkričio 9-11 dienomis. Parodoje dalyvavo smulkaus ir vidutinio verslo maisto ir gėrimų gamintojai, nedideli ir unikalūs ūkiai, prieskonių, aliejų, vynų importuotojai. Studentai turėjo progą susipažinti su šių verslų atstovais ir pasiklausyti naudingų paskaitų, išgirsti profesionalių patarimų, sužinoti apie ekologišką produkciją ir asistuoti „Virtuvės studijoje“, kurioje savo patirtimi dalijosi kulinarijos guru – šefai Iglif di Giacomo (Italija), Gian Luca Demarco (Italija), „Ali šokoladinės“ įkūrėjas Ali Gadžijevas ir kiti.

Lietuvos gastronomijos forumas  – išskirtinė ir pirmoji Lietuvoje restoranų verslo atstovų ir profesionalų konferencija, skirta tiek norintiems pradėti restoranų verslą, tiek jau sėkmingai plėtojantiems savo restoraną ar besidomintiems gastronomija. Savo patirtimi ir įžvalgomis lapkričio 15 d. konferencijoje dalinosi ne tik Lietuvos, bet ir užsienio ekspertai, praktikai: žymiausių Lietuvos restoranų savininkai, vieni geriausių Baltijos šalių šefai, restoranų verslo ekspertai. Šiame forume savanoriaudami patirties sėmėsi ir žinias apie restoranų verslą gilino fakulteto viešbučių ir restoranų verslo studentai, kurie turėjo galimybę stebėti restoranų verslo „grandus“, tokius kaip A.Užkalnis, L.Čeprackas ir kiti.