2019 m. spalio 15-16 dienomis Parodų ir kongresų centre LITEXPO vyko Lietuvos gastronomijos forumas 2019 – išskirtinė šventė, skirta restoranų verslo atstovams, profesionalams ir gurmanams.
Forumo metu žiniomis, inovacijomis gastronomijos srityje ir savo patirtimi dalinosi Lietuvos ir užsienio gastro pasaulio profesionalai: restoranų šefai, gastronomijos, vyno ekspertai. Renginys išskirtinis tuo, kad jame pranešimus skaitė ir patiekalų gamybos demonstracijas pristatė žymiojo Michelin gido žvaigždutėmis įvertinti restoranų virtuvės šefai iš Ispanijos, Prancūzijos, Taivano, Italijos, taip pat geriausi Lietuvos restoranų šefai. Vyko maisto produktų bei restoranų įrangos pristatymai, maisto degustacijos.
Šiame renginyje dalyvavo Verslo fakulteto Turizmo katedros studentai ir dėstytojos – Danguolė Baltrūnaitė, Danutė Jakštienė, Kristina Mečinskaitė-Stankevič. Viešbučių ir restoranų verslo studijų programos pirmo ir antro kursų studentės Gabija Nalivaikaitė, Barbara Silvanavičiūtė, Aistė Bungaitė, Anastasija Razuvovskaja dvi renginio dienas asistavo rengėjams, registravo ir konsultavo dalyvius, padėjo šefų demonstracinėje salėje ir kartu domėjosi naujausiais pasiekimais gastronomijos srityje. Tai buvo žingsnis į profesionalų gastronomijos pasaulį ir nauja reali patirtis.